Akselin uratarina – Mahdollisuus osaamisen kehittämiseen motivoi hakemaan 2NS:lle

2NS on sydämeltään eettinen hakkerifirma, joka on kehittynyt tietoturvan johtamisen huippuasiantuntijaksi. 2NS:llä haluamme panostaa vahvasti henkilöstön hyvinvointiin ja onnellisuuteen työssä. Koska 2NS on yhtä suuri kuin meidän ihmisemme, esittelemme tässä jutussa Akselin, joka saa kertoa omin sanoin uratarinansa.

Akseli Erikkilä työskentelee 2NS:llä tietoturva-asiantuntijana ja on vastuussa tällä hetkellä 2NS:n omasta tietoturvapäällikön roolista. Akseli on viihtynyt hyvin 2NS:n rennossa ja asiantuntevassa työyhteisössä ja on päässyt tekemään monipuolisia töitä kasvavassa yrityksessämme. Tietoturva-asiantuntija on vain yksi monista tietoturvan tehtävistämme, joten jos Akselin kollegana työskenteleminen kiinnostaa, muistathan tarkistaa avoimet paikkamme!

Millainen oli polkusi 2NS:n työtehtäviin?

Päädyin hakemaan 2NS:lle, kun halusin lähteä kehittämään osaamistani tietoturvallisuudessa. Olin törmännyt 2NS:ään aiemmin, kun olin kartoittanut Suomen tietoturvayrityksiä ja paikkana se oli jotenkin jäänyt mieleen. 2NS kiinnosti minua, koska se oli kasvava toimija Suomen tietoturvaskenessä, mutta silti niin vahvasti esillä muun muassa alan tapahtumissa. Uskoin pääseväni alan parhaimmistoon ja jo haastatteluprosessin aikana kävi selväksi, että olin oikeassa.

Millainen on tyypillisen työpäiväsi sisältö?

Työpäiväni jakautuvat kahteen kategoriaan: projekteihin ja jatkuviin palveluihin. Projektit menevät aineistoihin tutustuessa ja järjestelmien läpikäynnissä, joiden pohjalta vedän työpajan aiheesta asiakkaan kanssa. Työpajat vievät usein koko päivän valmisteluineen ja muistiinpanojen läpikäynteineen. Projektit päättyvät raporttien kirjoittamiseen, jolloin kokoan kaikista läpikäynneistä lopulliset havainnot ja korjausehdotukset tai suositukset.

Jatkuvissa palveluissa päiväni ovat monimuotoisempia. Usein käymme läpi asiakkaan kanssa yhdessä senhetkistä tilannetta ja seuraavia tehtäviä. Tehtävät voivat olla ohjeistuksien tekemistä, asiakkaan erilaisten projektien tukemista muun muassa läpikäymällä erilaisia teknisiä toteutuksia ja järjestämällä koulutuksia. Suurin osa tehtävistä tulee vuosikellon kautta, joten ne ovat tiedossa ennakkoon ja niitä on näin helpompi aikatauluttaa.

Näiden lisäksi hoidan osan viikosta aina 2NS:n sisäisiä asioita, sillä minulla on tällä hetkellä myös vetovastuu sisäisen tietoturvan kehittämisestä.

Mistä erityisesti pidät työssäsi?

Tehtävien monipuolisuus on ensimmäinen asia, joka tulee mieleen. Tulin aikanaan 2NS:lle oppimaan lisää tietoturvallisuudesta ja tämä oppiminen ei ole vähentynyt parin vuoden aikana. Tästä kiitos vaihteleville tehtäville. 2NS:llä hommia saa myös tehdä omalla tyylillään, jolloin ei synny stressiä, että pitäisi noudattaa tiukkoja raameja. Kunhan tarvittavat laatuvaatimukset tuotoksille ovat hallussa, niin voin lähestyä tehtäviä parhaaksi näkemälläni tavalla.

Miten olet viihtynyt 2NS:llä?

Vaikka olen tehnyt suurimman osan urastani 2NS:llä etänä, olen silti viihtynyt täällä hyvin. Erityisen hyvä on ollut työyhteisö, joka on ollut sekä asiantunteva että rento. Kenen tahansa kanssa voi käydä keskustelun työasioihin liittyen tai sitten keskustella mitä eriskummallisista harrastuksista tai jostain ajankohtaisesta. Hyvän työyhteisön lisäksi työtehtävien monimuotoisuus lisää viihtyvyyttäni. En ole koskaan nauttinut toistuvista tehtävistä, täällä pääsen jatkuvasti erilaisiin tehtäviin ja voin aina haastaa itseäni enemmän.

Herättikö Akselin tarina kiinnostuksesi 2NS:ää tai meidän työtehtäviämme kohtaan? Onko tietoturva-asiantuntija unelma-ammattisi? Seuraa meitä Instagramissa, LinkedInissä, Twitterissä tai vaikka kaikissa kanavissa, niin pysyt kartalla meidän kuulumisistamme! Urasivuiltamme löydät avoimet paikkamme ja voit jättää myös avoimen hakemuksen. Etsimme jatkuvasti tietoturva-alan ammattilaisia ja sellaiseksi haluavia mukaan tekemään yrityksemme vahvaa kasvua!

Valikko