Tietoturvablogi

Miksi henkilöstön tietoturvakoulutus on tärkeää?

Usein yritykset suojelevat työntekijöitään riskeiltä ostamalla kybervakuutuksia, tietoturvatuotteita, tietoturvakonsulttien palveluita tai lakimiehiä suojelemaan organisaatiota tietoturvariskeiltä. […]

2NS oli mukana Disobey 2019 -tapahtumassa

Huikea Disobey 2019 -tapahtuma on nyt ohi ja tapahtuma oli mielestämme aivan mahtava! Kuten aiemminkin, […]

Hakkerin työpäivä

Millainen on hakkerin työpäivä 2NS:llä? Mitä työtehtäviä valkohattuhakkerin työpäiviin kuuluu? Mikä on hakkerin on-site -päivä […]

Hack with Espoo – yhteistyöllä nuoret mukaan tietoturvan kehittämiseen

Espoon kaupunki järjesti tänä vuonna ensimmäistä kertaa Hack with Espoo -hakkerointikurssin lukiolaisille. Kurssilla opetettiin nuorille […]

Bug bounty – Kuinka yritykset voivat hyötyä bug bounty -ohjelmista?

Viime aikoina bug bounty -ohjelmat ovat herättäneet useissa yrityksissä mielenkiintoa ja keskustelua. Onnistunut bug bounty […]

Wifi-verkon Krack Attack on mainettaan vaarattomampi

Ensimmäistä kertaa yli kymmeneen vuoteen wifi-verkoissa käytetyistä salaustekniikoista on löytynyt suuri haavoittuvuus. Krack Attack -metodilla…

Suurin yksittäinen tietoturvariski ovat yrityksen omat työntekijät

Suurin yksittäinen tietoturvariski ovat yrityksen omat työntekijät

Helsingin Sanomat uutisoi THL:ssä tapahtuneesta laajasta ja vakavasta tietoturvaongelmasta, kun THL:n työntekijä vuosi vahingossa tuhansien…

2ns Järjestelmähankinnat ja tietoturva

Järjestelmähankinnat ja tietoturva

Tietojärjestelmiä hankkiessa yksi tärkeimmistä asioista on luoda yksiselitteiset ja mitattavissa olevat tietoturvavaatimukset sopimukseen.

Turva.io:n kehitysprojektille myönnettiin Celtic Innovation Awards

Verkkopalveluiden tietoturvaa reaaliajassa valvovan turva.io:n kehitysprojekti SASER pokkasi Celtic-Plusin myöntämän Celtic Innovation Awardsin.

Kyberopilla verkon kiristäjät kuriin

Yleisin syy tietoturvan haavoittumiseen on tietämättömyydestä johtuva inhimillinen vahinko.

NSA vakoillut Lähi-idän rahaliikennettä Windows-aukkojen kautta

Vuodon yhteydessä paljastui useita vakavia tietoturva-aukkoja Windows-käyttöjärjestelmässä.

Estä tietovuodot – näin pidät salasanasi turvassa

Epäiletkö, että tunnukset sähköpostiisi tai muuhun verkkopalveluun ovat vuotaneet väärille tahoille?

4 asiaa, jotka SaaS-palvelunkehittäjän tulee ottaa huomioon EU:n tietosuoja-asetukseen liittyen

Keväällä 2018 meidän kaikkien turvaksi astuu voimaan uusi EU:n tietosuoja-asetus, joka asettaa omat vaatimuksensa ohjelmistoille ja niiden suunnittelulle.

Disobey houkutteli paikalle satoja hakkereita

Paikan päällä oli käsin kosketeltavan hyvä ja innostunut fiilis, kun hakkeriyhteisölle tarjoiltiin harvinaislaatuinen mahdollisuus tavata toisiaan kasvotusten.

Nykypäivän työnäyte – Hakkeroi itsesi työhaastatteluun

Verkon hyvishakkereiden tehtävä on pysäyttää ja estää vihamielisten toimijoiden aikeet. Hyvishakkeriksi ei kuitenkaan kouluttauduta, vaan työpaikkana se on osaamislaji.

Suojaa yrityksesi simuloidun palvelunestohyökkäyksen avulla

Simuloidulla palvelunestohyökkäyksellä selvitetään oma kyky estää todelliset hyökkäykset ja niiden aiheuttamat vahingot.

2NS Disobeyn ensimmäinen yhteistyökumppani

Disobey on yhteisö, joka nauttii hakkerikulttuurista kilpailuiden, haasteiden ja workshoppien merkeissä. Disobey tuo alan ammattilaiset yhteen jakamaan tietoa ja taitoa.

Tietoturvatestaus tulee integroida osaksi sovelluskehitystä

Tietoturvan osalta vaaditaan entistä ketterämpiä toimintamenetelmiä, jotta sovelluksen tietoturvahaasteisiin voidaan vastata jo itse sovelluksen kehitysvaiheessa.

Hakkeri löytää aina tiensä kohteeseen

Kohteeseen hyökkäys etenee aina suunnitellusti järjestyksessä tiedon kerääminen, suunnittelu, toteutus ja lopuksi jälkien peittäminen.

Selkeä tilannekuva tietoturvasta

Morpheuksen avulla näkee esimerkiksi eri värein koodattuna mitä järjestelmien tietoturvassa pitää parantaa heti ja mitä lähiaikoina.

Tietoturvapolitiikka liiketoiminnan tueksi

Tietoturvapolitiikka on organisaatiossa ylin tietoturvaa koskeva dokumentti. Tämän tulee kestää aikaa, sillä sitä sitä ei ole tarkoitus päivittää jatkuvasti.

Kiristys on pelottavan hyvää bisnestä

Ransomware-ohjelmiin perustuva toiminta on tekijöilleen kannattavaa bisnestä. Lunnaiden vaatiminen salatuiksi muuttuneista tiedostoista on pelottavan hyvää liiketoimintaa.

Hakkeroi itsesi ennen kuin sinut hakkeroidaan

Suurin osa yritysten liiketoiminnan kannalta kriittisestä tiedosta on tietoverkoissa. Näiden tietojen varassa yritykset menestyvät tai kaatuvat.

Hakkerointia turvallisuuden nimeen – Hit rate 100%

Turvallisuus on ehdoton luottamuksen peruskivi yritysten verkkopalveluille. Yleisin verkkopalveluita käyttävän asiakkaan kommentti onkin “onko tämä turvallista ja voinko luottaa siihen?”

Näytä viimeinen