Lukiolaiset hakkeroimaan kaupungin tietojärjestelmiä – tietoturvayhtiö opettaa vastuullisuuteen

Lehdistötiedote 27.4.2021

Espoon lukiolaiset pääsevät jälleen hakkeroimaan kaupungin tietojärjestelmiä luvan kanssa. Kyse on nyt jo kolmatta kertaa pidettävästä Hack with Espoo -nimisestä eettisen hakkeroinnin kurssista, jossa opiskelijat muun muassa testaavat kaupungin kehitysvaiheessa olevien järjestelmien tietoturvaa. Kurssi toteutetaan alaan erikoistuneen tietoturva-alan yrityksen, Second Nature Securityn, kanssa.

– On tärkeää, että nuoret pääsevät oppimaan hakkerointitaitoja. Mitä paremmin käyttäjät ymmärtävät ohjelmistojen haavoittuvuuksia, sitä paremmin he osaavat myös suojautua niitä vastaan. Samalla pääsemme näyttämään nuorille konkreettisesti, kuinka ohjelmistojen kehittämisessä voidaan minimoida erilaiset tietoturva-aukot ja haavoittuvuudet, toteaa 2NS:n toimitusjohtaja Mika Holmberg.

Koronarajoitusten vuoksi opetus annetaan tällä kertaa etänä. Nyt alkanut kurssi kestää toukokuun lopulle.

Espoon kaupunki haluaa osoittaa yhteiskuntavastuutaan tarjoamalla nuorille mahdollisuuksia kehittää hakkerointitaitojaan hyvään tarkoitukseen. Bonuksena kaupunki saa arvokasta tietoa mahdollisista tietoturva-aukoista ja voi hyödyntää sitä sovelluskehityksessään.

Second Nature Security Oy tutkii yritysten ja julkishallinnon toimijoiden tietoturva-aukkoja tekemällä niiden digitaalisiin palveluihin hallittuja hakkerointi-iskuja. Yhtiön suorittamat hakkeroinnit ovat kohdistuneet satojen koti- ja ulkomaisten yritysten verkkopalveluihin ja tietojärjestelmiin. Yhtiö on tehnyt jo tuhansia onnistuneita tietoturvaprojekteja ja palvelee yli sataa asiakasta koti- ja ulkomailla. Yhtiö on myös erikoistunut ISO 27001 -vaatimuksenmukaisuuksiin ja käyttöönottoihin.