Pikaopas NIS2-direktiivistä

NIS2-direktiivi vaatii lukuisia organisaatioita tekemään monille uudenlaisia panostuksia tieto- ja kyberturvaan. 2NS:n julkaiseman oppaan avulla pääsee hyvin alkuun ja kartalle, ja voi hahmottaa direktiivin vaatimuksia.

Pikaoppaamme kertoo tiivistetysti tiedot NIS2-direktiivistä ja sen vaatimuksista. Direktiivin tavoitteena on parantaa ja yhtenäistää tietoturvan tasoa Euroopan Unionissa toimivissa yrityksissä. Direktiivi on kohdenettu sellaisiin toimialoihin, joita voi pitää jollakin tavalla yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisinä. Lisäksi on hyvä huomata, että vaatimukset ulotetaan myös näiden yritysten toimitusketjuihin.

Suomessa direktiiviä soveltava lainsäädäntö on toteutettu pitkälti minimitasolla ja syksyllä eduskunnassa todennäköisesti vahvistettava laki kyberturvallisuuden riskienhallinnasta vastaa hyvin paljon sisällöltään alkuperäistä direktiiviä.

Oppaan avulla direktiivin soveltamisalat, sisältö ja vaatimukset tulevat tutuiksi. Tarjoamme lisäksi vinkkejä ja perustan sille, kuinka toimintaa voi lähteä kehittämään kohti vaatimustenmukaisuutta.

Tarjoamme NIS2-direktiivin sääntelyyn liittyviä räätälöityjä palveluita, kuten NIS2-puuteanalyysia, NIS2-starttipakettia ja tukea tietoturvan hallintajärjestelmän kehittämiseen. Mikäli haluat kuulla NIS2-aiheisista palveluistamme lisää, ota meihin yhteyttä!

2NS eli Second Nature Security toimittaa asiakkailleen tietoturvan johtamisen konsultointia, kuten eri viitekehyksiin liittyviä puuteanalyyseja, kartoituksia ja tietoturvan hallintajärjestelmän rakentamisen tukea pitkällä kokemuksella.